Meest gestelde vragen

Is een inlay hetzelfde als een inlegzooltje van de schoenwinkel?

Een op maat gemaakte inlay is specialistisch werk. Er bestaat veel verwarring over individueel aangemeten inlays en de inlegzolen en kleine zooltjes van rubber, kurk of ander materiaal die je zo koopt bij een schoenwinkel of sportzaak. Kant-en-klare inlegzooltjes zijn soms comfortabel maar kunnen ook een averechts effect hebben.

Wanneer heb ik inlays nodig?

Bij voetklachten als voorvoetklachten, platvoet, holvoet, overbelasting voorvoet, peesplaatontsteking, hielspoor, beenlengteverschil tot 10 mm, overmatige eeltvormingdoorgezakte voorvoet/middenvoet of andere voetstandafwijkingen. Zie voetklachten ABC.

Moet ik een afspraak maken voor een digitale voetscan?

Ja. Hier zit tijd en kosten aan verbonden.

Hoelang duurt het voordat mijn inlays klaar zijn?

Uw inlays zijn over het algemeen na het aanmeten, 2 weken later klaar. 

Passen de inlays in mijn schoenen?

Wij kunnen de inlays passend maken in schoenen.  Kies schoenen met een uitneembaar voetbed, zodat er voldoende ruimte is voor uw inlay. Daarnaast adviseren wij schoenen met een veter- of klittenbandsluiting. Wij kunnen u adviseren bij het kopen van geschikte schoenen voor inlays. Kijk ook eens op schoenadvies en/of draagadvies

Wanneer de kosten van de inlays betalen?

Bij de levering van de inlays rekent u de factuur contant of per pin met ons af

Hoeveel kost het als ik binnen drie maanden een extra paar inlays wil?

Besteld u binnen drie maanden een extra paar inlays kunnen wij u een korting aanbieden.

Krijg ik van de verzekering een vergoeding voor mijn inlays?

Steunzolen worden niet via de basisverzekering vergoed. Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zijn dat u vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding ontvangt. Check altijd de voorwaarden bij uw eigen verzekering. 

Gaan de kosten voor inlays ook van mijn eigen risico af?

Als uw steunzolen vergoed worden, dan is dat alleen als u daarvoor een aanvullende verzekering hebt en daarvoor geldt geen eigen risico.

Ik ben lid van de kruisvereniging, Zorgstroom of de Pas?

Als u uw geldige lidmaatschap pasje meeneemt krijg u € 10 korting op de inlays. In combinatie met een paar schoenen is dat € 15. Wij zijn verplicht om uw registratienummer door te geven aan de betreffende instanties dus neemt u uw actuele pas mee.

Hoe onderhoud ik mijn inlays?

Het onderhoud van uw inlays is nihil. Wel is regelmatig “luchten “ noodzakelijk. Twee paar inlays is wel wat handiger. Door regelmatig te wisselen gaan de inlays langer mee.

Indien er wel een revisie/reparatie noodzakelijk zou zijn, kunt u daar een afspraak voor maken. Dit kan het aanbrengen van een nieuwe toplaag of een extra correctie element zijn. U krijgt op voorhand een prijsopgave wat het zou gaan kosten.

Wanneer dien ik terug te komen voor controle van mijn inlays?

Wij adviseren u om na één jaar (bij kinderen een half jaar) op controle te komen. U krijgt hiervoor een uitnodiging voor een gratis controle. Indien nodig/noodzakelijk kan de nacontrole ook eerder gepland worden.

Kan ik af en toe schoenen met naaldhakken dragen?

Het kan geen kwaad om eens een keertje op hoge hakken te lopen. Liefst niet hoger dan drie centimeter. Maar doet u dit te vaak, dan krijgt u niet alleen mogelijk te maken met ernstige voetproblemen, het is ook nog eens slecht voor uw rug en knieën. Bij hoge hakken neemt de druk op de voorvoet toe. Hoge hakken kunnen ook de oorzaak zijn van een verkorting van de achillespees en kuitspieren. Straf uw voeten niet teveel en wissel hoge hakken regelmatig af met platte schoenen.