Draagadvies en onderhoud inlays

Als het verder geen problemen geeft, kunt u de inlays meteen de hele dag dragen. Mocht de correctie echter wel wat problemen veroorzaken, dan adviseren wij u om het rustig op te bouwen zie ons inloopschema, totdat u ze na ongeveer een week de hele dag kunt dragen. Geef deze opbouwfase toch nog problemen, dan dient u weer met halve dagen opnieuw te beginnen. De proefperiode is belangrijk om eventuele klachten goed te kunnen beoordelen. U moet in ongeveer 10 tot 15 dagen kunnen wennen aan de inlays.

Indien dit niet het geval is en/of het resultaat is niet zoals u verwacht had, neem dan direct contact met ons op voor het maken van een controle afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren wij uw ervaringen en controleren wij de voorziening op functionaliteit. Bovendien bekijken we of er aanpassingen of revisies noodzakelijk zijn. Of we adviseren om de voorziening te vervangen.

Uitlijning en/of correctie van uw inlay en/of het vervangen van een nieuwe toplaag kan natuurlijk nodig zijn. Maar verder is het onderhoud van uw inlays nihil.

Regelmatig “luchten “ is noodzakelijk. Twee paar orthopedische inlays is dan wel wat handiger. Door regelmatig te wisselen gaan de steunzolen langer mee.

Wist u dat bij een nabestelling van een extra paar inlays binnen drie maanden, u een korting krijgt?



Schoenadvies met betrekking tot het dragen van inlays

  • Wacht met het kopen van nieuwe schoenen tot de inlays klaar zijn. Pas nieuwe schoenen altijd met uw inlays erin en let dan goed op de volgende punten:
  • De contrefort (hielomsluiting) dient stevig te zijn.
  • De schoen dient bij de hiel hoog genoeg te zijn, zodat u er niet uitglipt.
  • Er dient een goede vetersluiting te zijn die de wreef goed omsluit.
  • De hakhoogte bij dames mag 2 – 3 cm zijn en bij heren 2 cm.
  • De schoen dient een brede hak te hebben om omzwikken te voorkomen.
  • Er dient een stevige gelengconstructie te zijn of een sleehak.
  • Er dient voldoende ruimte te zijn voor de tenen.
  • Indien u reumatische artritis, diabetes mellitus of circulatiestoornissen heeft, dan dient u er ook goed op te letten dat de schoen géén naden op het voorblad heeft, van soepel leer is gemaakt en een zachte zool en hak heeft. Vergeet ook niet uw voeten regelmatig te controleren op eventuele drukplekjes.