Meten is weten

Orthopedische voetbedden, steunzolen, en (sport) inlays.

Orthopedische voetbedden worden ook wel steunzolen, correctiezolen, inlegzolen, supplementen of inlays genoemd. Deze termen worden gebruikt als aanduiding voor een uitneembare voorziening die dienen als hulpmiddel om voetklachten te voorkomen, te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Of het nu gaat om het vrijleggen van drukplekken of het corrigeren van de voetstand, deze voorziening heeft haar dienst hierin reeds bewezen. Wij gebruiken de term inlays.

Er zijn inlays voor specifieke doeleinden zoals werk omstandigheden, wandelen of dagelijks gebruik. Inlays ontlasten gevoelige plekken en zorgen voor een betere ondersteuning en daarom zijn ze vaak dé oplossing voor tal van voetproblemen. Tevens kunnen ze de stand van de voet veranderen.  Ieder mens is verschillend en dat geldt ook voor onze voeten. Om u goed te kunnen adviseren over welke inlays het beste bij u passen maken wij eerst een gedegen analyse van uw voeten. Daarbij kijken onze adviseurs naar de stand van uw voeten, uw looppatroon en spierfunctie.  Onze adviseur vraagt u tijdens dit eerste onderzoek hoe en wanneer de (pijn) klachten zijn ontstaan. Er worden voetafdrukken gemaakt. Daarna volgt een algemeen- en houdingsonderzoek, om te bekijken of uw (pijn)klachten een gevolg zijn van een afwijkende voetstand, looppatroon of lichaamshouding. Aan de hand van de voetanalyse kiezen we de oplossing die het beste bij u past en krijgt u een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat u de beste inlays aanschaft.

Ook kunnen wij voor U speciale inlays voor het sporten maken. Dit is een uitneembare voorziening en kan dus in meerdere sportschoenen gebruikt worden. Sportinlays geven uw voeten extra ondersteuning en een goede drukverdeling tijdens het sporten waardoor spieren en pezen ontlast worden. Kortom een correctie zonder de dynamische eigenschappen van de voet te belemmeren. Met name sporters die te kampen hebben met voetklachten hebben hier veel baat bij.

Voor elke activiteit bieden we de juiste oplossing van hardlopen tot tennissen en van fietsen tot schaatsen.

Novaped Sport

Wij hebben schoenzolen voor elke sport!

Geschikt voor:
Rennen

Geschikt voor:
Rennen

Geschikt voor:
Rennen

Geschikt voor:
Voetballen

Geschikt voor:
Basketballen

Geschikt voor:
Tennis

Geschikt voor:
Fietsen

Geschikt voor:
Golf

Geschikt voor:
Schaatsen

Geschikt voor:
Langlaufen

Geschikt voor:
Skiën

Geschikt voor:
Snowboarden