Vergoeding

Zeker bij een medische indicatie en op doorverwijzing door de huisarts of specialist worden orthopedische voetbedden/steunzolen/inlays geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering.

Om voor die vergoeding in aanmerking te komen, is een voorschrift van uw huisarts of specialist noodzakelijk. Over het algemeen verloopt deze vergoeding probleemloos.

Er zijn echter regels voor de verstrekking van orthopedische voetbedden/steunzolen/inlays. Deze regels verschillen per zorgverzekeraar. We raden onze cliënten dan ook altijd aan de polis van hun zorgverzekeraar te raadplegen aangezien de aanvraagprocedures, vergoedingen en voorwaarden per zorgverzekeraar afwijken.

Niet alle verzekeraars vergoeden meerdere paren orthopedische voetbedden/steunzolen/inlays per jaar. Indien gewenst kunt u dan ook een extra paar aanschaffen voor eigen rekening.

Wat is onze procedure?

Over het algemeen geldt het volgende proces; om in aanmerking te komen voor en vergoeding van de zorgverzekeraar dient een voorschrift (verwijzing) van een huisarts of specialist te worden overhandigt. Dit kan een orthopedisch chirurg, een revalidatiearts, een dermatoloog of een reumatoloog zijn.

Indien u geen voorschrift heeft, kunnen wij u een brief meegeven voor uw huisarts, met het verzoek u naar de specialist door te verwijzen. Wanneer u in het bezit bent van een voorschrift van de huisarts of specialist, kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Indien u recht heeft op een vergoeding dient uzelf onze factuur en de verwijsbrief van de huisarts of specialist bij uw zorgverzekeraar in te dienen.